V župnej galérii odštartoval Týždeň slovenských knižníc

V poradí 24. ročník celoslovenského podujatia je plný bohatého programu, v ktorom si knižnice pre svojich návštevníkov okrem knižničných benefitov pripravili množstvo ďalších sprievodných podujatí. Potrvá do piatku 12. marca, všetci ste v knižniciach srdečne vítaní!

Otvorením tohtoročného Týždňa slovenských knižníc bola poctená župná Verejná knižnica M. Rešetku v Trenčíne, ktorá na túto slávnostnú udalosť využila priestory trenčianskej krajskej galérie. Príhovormi toto obľúbené celoslovenské podujatie v meste pod hradom Matúša Čáka otvorili zástupcovia rezortu kultúry, Slovenskej asociácie knižníc i Spolku slovenských knihovníkov a knižníc, medzi pozvanými hosťami bol aj trenčiansky župan Jaroslav Baška. „Myslím si, že je dobré podporovať prístup ku knihám aj takýmto podujatím, akým je Týždeň slovenských knižníc, pretože človek sa vzdeláva celý život. Knihy vedia náš život aj ovplyvniť, pevne verím, že z nás robia lepších ľudí, vieme si z nich zobrať príklad, presadzovať ho vo svojom živote a ovplyvniť tak aj svoje okolie," povedal a všetkým knihovníkom sa poďakoval za ich neoceniteľnú prácu. Mottom tohto ročníka je spojenie Knižnice pre všetkých – knižnice, záruka kvalitných informácií.

O benefitoch a sprievodných podujatiach troch župných knižníc sme informovali v tlačovej správe, kde nájdete viac informácií k aktivitám počas celého týždňa.

autor: bj