Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Začali práce na prvej etape Hornonitrianskej cyklomagistrály

Z dlho pripravovaných plánov sa stáva realita, Trenčianska župa odštartovala práce na prvej etape cyklotrasy v úseku Partizánske – Šimonovany, ktorá bude mať vo finále viac ako 60 km. Hornonitrianska cyklomagistrála je druhým projektom tohto druhu, ktorý zastrešuje Trenčiansky samosprávny kraj.

„Začíname prvým úsekom s dĺžkou 4,6 km Partizánske – Šimonovany, jeho výstavba by mala trvať 51 dní, teda necelé dva mesiace,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška. „Tento úsek bude stáť 1,3 mil. eur, financie naň sme získali z Integrovaného regionálneho operačného programu,“ doplnil župan s tým, že šírka cyklotrasy bude tri metre. „Povrch cyklotrasy bude desaťcentrimetrová vrstva asfaltu, pod ním dvadsaťcentimetrová štrkodrva. V niektorých úsekoch bude betónový povrch,“ doplnil zástupca zhotoviteľa, ktorým je spoločnosť STRABAG, Ján Michel. Súčasťou projektu je aj verejné osvetlenie, mobiliár, odpočívadlo či rekonštrukcia lávky.

Dobrou správou pre cyklistov je aj zámer mesta Partizánske napojiť na tento úsek ďalší, v dĺžke 1,4 km, ktorý by mal pokračovať do priemyselného parku. Župa má ambíciu potešiť cyklistov aj v okrese Prievidza, kde má rozrobený aj ďalší nadväzujúci úsek smerom na Chalmovú. „Tento projekt je už podaný,“ povedal župan. „Ako prvé urobíme Partizánske, potom Nováky, Bojnice a Prievidzu. Úsek z Handlovej do Prievidze bude náročný, najmä kvôli majetkovo-právnym vysporiadaniam,“ dodal.

autor: lk
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK