Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Prehľad očakávaných udalostí v 40. týždni

Pondelok 28. september 2015

V pondelok 28. septembra 2015 o 13.00 h sa v Kongresovej sále Úradu TSK uskutoční XIV. zasadnutie Zastupiteľstva Trenčianskeho samosprávneho kraja.

 

Utorok 29. september 2015

Hornonitrianska knižnica v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva v rámci projektu „On zobudil zo sna národ svoj“ na besedu s Janou Juráňovou - spisovateľkou, dramaturgičkou, zakladateľkou feministického kultúrneho, vzdelávacieho a publikačného projektu Aspekt. Autorka spomenie svoju tvorbu, okrem iného aj knihu Misky strieborné, nádoby výborné. Je to moderná súčasná hra, ktorá cez ženy Štúrových čias hovorí o problémoch súčasnosti. Beseda sa uskutoční v utorok 29. septembra 2015 o 10.30 h v Hornonitrianskej knižnici v Prievidzi.

Verejná knižnica M. Rešetku v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva na pútavú prednášku Vojtecha Brabenca z trenčianskych dejín každodennosti s diskusiou, tento raz o jedinečných a zároveň neexistujúcich pamätných tabuliach v meste pod hradom Matúša Čáka. Prednáška s názvom Virtuálne pamätné tabule Trenčína sa uskutoční v spolupráci s Klubom starých Trenčanov Miestneho odboru Matice slovenskej v Trenčíne 29. septembra 2015 o 16.00 h v priestoroch Verejnej knižnice M. Rešetku v Trenčíne.

Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva na otvorené stretnutie členov Klubu výtvarníkov - neprofesionálnych výtvarníkov okresu Prievidza a záujemcov o členstvo. Súčasťou stretnutia, ktoré sa bude konať 29. septembra 2015 o 16.00 h v Sále Regionálneho kultúrneho centra v Prievidzi, bude prednáška o ikonopise lektorky Kataríny Kasagrandovej.

SOŠ Emila Beluša v Trenčíne a Krajské centrum voľného času v Trenčíne, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, pozývajú na súťaž žiakov základných škôl v manuálnych zručnostiach. Stavebná súťaž sa uskutoční v rámci projektu TSK „Hrdina remesla“ v utorok 29. septembra 2015 o 10.00 h na SOŠ Emila Beluša v Trenčíne.

Mesto Partizánske pozýva na diskusné fórum „Zastavme asociálne správanie“, ktoré sa koná pri príležitosti 3. výročia Pochodu za práva slušných ľudí. Diskusné fórum sa uskutoční v utorok 29. septembra 2015 o 9.00 h v priestoroch 3D kina v Partizánskom.

 

Štvrtok 1. október 2015

Trenčianske osvetové stredisko v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva pri príležitosti 200. výročia narodenia Ľ. Štúra na seminárne stretnutie s názvom Kým duch v národe, národ žije. Spomienková slávnosť životných okamihov Ľudovíta Štúra sa uskutoční pod záštitou predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslava Bašku. Hlavným programom budú prednášky na tieto témy: Rodina Ľudovíta Štúra a jej vzťah k trenčianskemu regiónu a Veľkosť ducha a zrkadlo duše – zamyslenie sa nad listom
Ľudovíta Štúra zaslanom J. M. Hurbanovi po smrti Adely Ostrolúckej. V programe vystúpi spevácka skupina Klubu dôchodcov Dolné Ozorovce. Program sa uskutoční 1. októbra 2015 o 17.00 h v Kultúrnom dome v Horných Ozorovciach.

Centrum sociálnych služieb LIPA Kostolné-Záriečie, ktoré je v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, pozýva na športové hry s účasťou domovov sociálnych služieb z viacerých samosprávnych krajov dňa 1. októbra 2015 o 9.00 h.

Úrad Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) pozýva na 2. ročník Dňa otvorených dverí TSK, ktorý sa uskutoční vo štvrtok 1. októbra 2015 v čase od 9.00  h do 16.00 h na Úrade TSK, K dolnej stanici 7282/20A Trenčín.
Ústredným motívom 2. ročníka Dňa otvorených dverí je Hrdina remesla. Nielen hrdina remesla pre školákov v rámci projektu „HRDINA REMESLA", ale aj hrdinovia tradičných remesiel, hrdinovia seniori, hrdinovia športovci. Snahou Úradu TSK je osloviť všetky cieľové skupiny. Aj tento rok si Úrad TSK spolu s organizáciami v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti, pripravili zaujímavé prezentácie, ktoré prevedú návštevníkov po všetkých kompetenciách Trenčianskeho samosprávneho kraja.
Program začína od 9.00 h otvorením robotickým moderátorom a príhovorom predsedu TSK Jaroslavom Baškom, pokračuje bohatými prezentáciami školstva, sociálnych služieb, zdravotníckych zariadení, dopravy a projektov krajskej samosprávy. O 15.00 h budú ocenení za účasti predsedu TSK úspešní reprezentanti Dobrovoľných hasičských zborov a bude vylosovaný výherca notebooku, ktorý sa registroval na stránke www.hrdinaremesla.sk .
Návštevníci, ktorí prídu na Úrad TSK budú mať možnosť bezplatne využiť zdravotnícke služby a dať si diagnostikovať krvný tlak, cholesterol, zrak, pokožku a zistiť svoju krvnú skupinu. Ochutnajú gastronomické pochúťky z kuchyne žiakov stredných škôl, pozhovárajú sa zo zástupcami kraja, vyskúšajú si svoje zručnosti na hrnčiarskom kruhu alebo tkáčskom stave. Navyše, každý, kto navštívi Úrad TSK počas tohtoročného dňa otvorených dverí, môže navštíviť Trenčianky hrad a Galériu M.A. Bazovského zdarma. Každý návštevník obdrží registračnú pásku s číslom, ktorá bude zlosovateľná  a môže tak vyhrať pekné ceny.

 

Piatok 2. október 2015

Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva na regionálnu prehliadku voľnočasových aktivít seniorov s názvom Jeseň je dar. Podujatie sa uskutoční 2. – 3. októbra 2015 o 14.00 h v Dome kultúry SNP v Zemianskych Kostoľanoch pod záštitou predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslava Bašku.

Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva na vernisáž výstavy obrazov a objektov z tvorby mladých výtvarníkov okresu Prievidza - J. Cmarku a S. Kollárika. Výstava s názvom Prievidzníky začína v piatok 2. októbra 2015 o 17.00 h v Galérii Regionart pri Regionálnom kultúrnom centre v Prievidzi a potrvá do 30. októbra 2015.

Trenčianske osvetové stredisko v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva na výstavu fotografií členov fotoskupiny Méta s názvom 52. MÉTA. Vernisáž začína dňa 2. októbra 2015 o 17.00 h vo výstavných priestoroch Trenčianskeho samosprávneho kraja. Výstava potrvá do 30. októbra 2015.

 

Sobota 3. september 2015

Trenčianske múzeum v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva na podujatie celosvetového formátu TEDxTrenčín – V ríši divov, ktoré sa uskutoční 3. októbra 2015 so začiatkom o 8.30 h v priestoroch Trenčianskeho hradu. Počas jedného dňa sa predstaví 14 rečníkov z najrôznejších oblastí - od fyziky až po fantasy art.

Počas dňa sa môžu návštevníci tešiť aj na rôzne zábavné aktivity, ako napríklad virtuálna realita, optické ilúzie a interaktívne hry.

Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva v rámci Dní európskeho kultúrneho dedičstva na XXV. ročník výstupu na 101 slovenských hradov a zámkov. Október – mesiac hradov Slovenska sa stal aj pre náš región tradičný a pri tejto príležitosti sa konajú výstupy na najbližšie a najdostupnejšie hrady v okolí – Košeca, Vršatec a Lednica. Tento rok sa výstupy uskutočnia 3. októbra 2015 do 12.00 h.

Centrum tradičnej kultúry v Myjave v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva na JABLonKOVÉ KUMŠTOVANIE v sobotu 3. októbra 2015 o 13:00 h do obce Jablonka.

Dobrovoľný hasičský zbor Šišov pozýva na stretnutie dobrovoľných hasičov – ukončenie sezóny, ktoré sa uskutoční dňa 3. októbra 2015 o 9.00 h v obecnom parku.

Obec Dolná Poruba pozýva v sobotu 3. októbra 2015 na Oslavy 660. výročia prvej písomnej zmienky o obci. Oslavy začnú o 10.30 h v budove Základnej školy.

Obec Dolná Suča s podporou Národného osvetového centra a Trenčianskeho osvetového strediska v Trenčíne, ktoré je v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja a finančnou podporou Ministerstva kultúry SR, pozýva na podujatie Nositelia tradícií 2015. Celoštátna súťaž s prehliadkou folklórnych skupín z Trenčianskeho, Nitrianskeho, Trnavského, Žilinského, Banskobystrického, Košického a Prešovského kraja sa uskutoční 3. októbra 2015 o 14.00 h slávnostným otvorením v Kultúrnom dome v Dolnej Súči a ukončí sa 4. októbra 2015 o 14.00 h slávnostným vyhlásením výsledkov. Podujatie sa uskutoční pod záštitou predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslava Bašku.

 

Nedeľa 4. október 2015

Mesto Nemšová a Folklórny súbor Liborčan pozývajú 4. októbra 2015 o 16.00 h do Kultúrneho centra v Nemšovej na výročné vystúpenie pri príležitosti 45. výročia vzniku FS Liborčan a na počesť 18. výročia úmrtia jeho členky a zakladateľky Márie Mindárovej.

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK