Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Počas Dňa otvorených dverí TSK zaspieva finalista československej Superstar Jakub Pružinský

O hviezdnu bodku na záver 5. ročníka Dňa otvorených dverí Trenčianskeho samosprávneho kraja (DOD TSK) sa postará koncertné vystúpenie a autogramiáda mladého a talentovaného speváka Jakuba Pružinského, známeho najmä z úspešného pôsobenia v hudobnej talentovej šou Superstar.

Je milou tradíciou, že každoročne sa počas Dňa otvorených dverí TSK na pôde župného úradu prezentujú umelci pochádzajúci priamo z Trenčianskeho kraja. Naposledy to bola napríklad hudobná kapela Dríst, sestry Bacmaňákové či Folklórny súbor Radosť z Trenčína. Jubilejný piaty ročník nebude výnimkou a o skvelé vyvrcholenie celého dňa sa postará rodák z Považskej Bystrice Jakub Pružinský.

Jakub je študentom považskobystrického gymnázia, ktorého zriaďovateľom je Trenčiansky samosprávny kraj, má čerstvých 20 rokov a do povedomia verejnosti sa dostal vďaka účinkovaniu v speváckej súťaži Superstar. Spomedzi obrovského množstva nádejných talentov z celého Česka a Slovenska sa umiestnil na výbornom piatom mieste. Do hudobnej súťaže sa podľa jeho slov prihlásil s cieľom zmeniť svoj pohodlný prístup k životu. Ako Jakub o sebe tvrdí, je citlivým človekom, ktorý najradšej trávi svoj voľný čas o samote. Vie variť a dokonca hrá aj v školskom divadle.   

Jakubovo živé spevácke vystúpenie spojené s autogramiádou bude pomyselnou čerešničkou na torte s menom 5. ročník Dňa otvorených dverí Trenčianskeho samosprávneho kraja. Všetci návštevníci DOD TSK budú môcť Jakuba Pružinského vidieť naživo v pondelok 1. októbra 2018 od 13.00 h vo vestibule Úradu TSK.

Prvý októbrový pondelok sa návštevníci DOD TSK  môžu tešiť okrem Jakuba Pružinského aj na folklórne vystúpenie ľudovej hudby Trombitáši Štefánikovci. Toto zoskupenie hraním na ľudové hudobné nástroje, akými sú napríklad heligonka, drumbľa, pastierske rohy, fujara či trombita, prezentuje salašnícky a pastiersky hudobný folklór púchoveskej doliny a moravsko-slovenského pomedzia.

Piaty ročník Dňa otvorených dverí Trenčianskeho samosprávneho kraja bude tak ako po minulé roky nabitý talentovanými, šikovnými a výbornými umelcami, hudobníkmi a najmä ľuďmi. Nechýbajte medzi nimi. Tešíme sa na vás v pondelok 1. októbra od 9.00 h na pôde župného úradu v Trenčíne.

Zdroj foto: expres.cz, osobnosti.cz

autor: mp

Fotogaléria

jakub pruzinsky
jakub pruzinsky
plagat_DOD
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK