Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Trojdňový Bikefest 2017 predstavil e-biky, cykloautobusy aj rozšírené pretekárske kategórie.

Rýchla jazda, búrlivé potlesky, tvrdé pády, adrenalín a radosť z jazdy na bicykli. To je len niekoľko faktorov, ktoré každý rok na festival Bikefest prilákajú tisícky návštevníkov. Profesionálnych bikerov, amatérskych jazdcov, ale aj rodiny s deťmi a fanúšikov cyklistiky ako takej.

Program je športovo i divácky zaujímavý od piatku dopoludnia až do neskorého nedeľného obeda. Bicyklový festival je jediným svojho druhu nielen v Trenčianskom kraji, ale aj na celom Slovensku. Aj preto TSK patrí k už pravidelným podporovateľom a sponzorom tohto podujatia. Možnosti nielen cyklistického vyžitia na jeho území už tradične priamo na mieste prezentuje KOCR Trenčín región. Tento rok medzi bikermi rozdávala novú cyklomapu Trenčianskeho kraja a celkom nové, ešte horúce brožúry so skvelými tipmi na výlet v jednotlivých regiónoch kraja.

Tohtoročnou novinkou kálnického Bikefestu bol cykloautobus, ktorý TSK vyslal na svoje prvé jazdy práve počas víkendu, keď to v kraji cyklistickou žije najväčšmi. Autobus s cykloprívesom s kapacitou až 24 bicyklov jazdil na trase Nové Mesto nad Váhom – Kálnica.

Bikefest 2017 vyvrcholil v nedeľu štartom na Kellys Bikefest maratóne  na dlhú (49 km) a strednú (23 km) trať. Prihlásiť sa mohli aj rodiny s deťmi na 6-kilometrové preteky a po prvýkrát aj jazdci na e-bikeoch. Bikerov závodiacich na najdlhšej trati prišiel osobne podporiť aj trenčiansky župan Jaroslav Baška, ktorý závody odštartoval výstrelom zo štartovacej pištole. „Ľudia si už zvykli na to, že je tu v Kálnici pre bikerov veľmi dobré prostredie a vybudovaná infraštruktúra pre rôzne cyklistické štýly. Bikefest je aktivita nielen pre mladých ľudí, jazdiť sa dá v každom veku, keď nie závodne, tak pre radosť alebo lepšiu kondíciu a zdravie,“ uviedol župan, ktorý po štarte pretekov taktiež sadol do sedla bicykla a v rámci projektu Vrchárska koruna Trenčianska vyšliapal na Panskú Javorinu a na Inovec.

autor: vr
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK