Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Vrchárska koruna Trenčianska finišuje. Na jej zdolanie majú cyklisti, turisti a bežci čas už len do konca novembra

Najvyššie vrcholy kraja, ale aj rozhľadne či hrady. Celkom 20 zaujímavých kopcov vybrali organizátori druhého ročníka Vrchárskej koruny Trenčianska, do ktorej sa v minulom roku zapojilo viac ako 150 účastníkov. Ak sa k nim chcete pridať, čas na zdolanie tohtoročných výziev sa kráti.

Projekt Vrchárska koruna Trenčianska (VKT), ktorý z Čiech na Slovensko priniesla trojica nadšencov Radoslav Tilandy, Michal Barták a Pavol Babica, odštartovala svoj druhý ročník 10. apríla 2017 v takmer 50-člennom zložení nočným výjazdom na hrad Beckov. Športovcom v novom ročníku ponúkla dvadsiatku vrcholov, rozhľadní, kopcov, hradov a monumentov, ktoré rozhodne stojí za to vidieť. V porovnaní s predchádzajúcim ročníkom sa rozšírilo portfolio zážitkov pre cyklistov, bežcov i peších turistov a organizátori sa rozhodli do projektu zapojiť aj rodiny s deťmi. Náš kraj je krásny a z každého kopca iný a jedinečný. Vrchárska koruna Trenčianska je skvelým marketingom na podporu cestovného ruchu v kraji, kedže bicykle i turistika sú v dnešnej dobe veľkým fenoménom,” povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška.

Partnerom projektu sa už po druhýkrát stal Trenčiansky samosprávny kraj a krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trenčín región, s podporou Bike parku Kálncia a OC Laugaricio. Teší nás, že sa do aktuálneho ročníka mohli zapojiť aj rodiny s deťmi, čím projekt Vrchárska koruna Trenčianska podporuje aktívne trávenie voľného času širšej skupine ľudí,” uviedla výkonná riaditeľka KOCR Trenčín region Eva Frývaldská.

Vrchársku korunu Trenčianska získa každý cyklista, turista či bežec, ktorý v stanovenom termíne ( od 10. apríla do 30. novembra 2017) zdolá 20 predpísaných vrcholov, čo predstavuje 194 kilometrov a 11 kilometrové prevýšenie, na mieste sa odfotí a fotky nahrá na webovú stránku organizátora www.vkt-bike.sk. V tohtoročnej ponuke sú lákadlom miesta ako Považský Inovec, Veľká Javorina, Mohyla Milana Rastislava Štefánika na Bradle, kopec Klepáč, Veľký Plešivec, Magura, Butkov, rozhľadňa Poľana a mnoho iných. Keďže projekt je postavený na individuálnom zdolávaní cieľov, ich poradie si určí každý športovec sám. V porovnaní s prvým ročníkom majú účastníci čas na pokorenie výziev o mesiac dlhšie, a to do 30. novembra 2017. Slávnostné vyhodnotenie VKT sa bude konať za účasti trenčianskeho župana Jaroslava Bašku 9. decembra 2017 o 16.00 h v kongresovej sále Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja v Trenčíne.

Všetky potrebné informácie sú zverejnené na webovom sídle organizátora aj partnera projektu. Svoje ciele v druhom ročníku VKT už pokorila viac ako stovka cyklistov a takmer 30 turistov. Ak patríte k tým, ktorým v zozname zostávajú posledné výzvy, využite možnosť navštíviť výnimočné miesta v novembrovom, takmer zimnom počasí a získajte Vrchársku korunu Trenčianska.

autor: lk
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK