Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Všetky cesty vedú do Ríma, no mnohé z nich idú práve cez Skalku

Povedal nitriansky diecézny biskup Viliam Judák na slávnostnom otvorení časti cyklotrasy, vedúcej práve cez najstaršie pútnické miesto na Slovensku – Skalku nad Váhom.

Biskup, ktorý sa netají tým, že jednou z jeho vášní je práve cyklistika, sa počas otvorenia úseku cyklotrasy medzi mestami Trenčín a Nemšová postaral o jej požehnanie a uvedenie do života. „Do Skalky nad Váhom prichádzajú pútnici už približne tisíc rokov a vďaka tejto cyklotrase sa návštevnosť najstaršieho pútnického miesta na Slovensku ešte zvýši,“ neskrýval nadšenie otec Viliam Judák.

Dodal tiež, že práve na takomto mieste sa návštevníci, turisti i pútnici môžu nadýchnuť histórie a zrekreovať. Sám navyše chodieva na púť do kláštora v Skalke nad Váhom na bicykli, ak je počasie priaznivé. „Zo sedla  bicykla človek vníma celú krajinu i okoloidúcich ľudí úplne inak,“ uzavrel biskup.

Cyklotrasa, ktorá bola verejnosti odovzdaná na Medzinárodný deň detí sa počas teplých dní teší veľkej návštevnosti. Vo svojom finále naviac prepojí Trenčiansky hrad s hradom Brumov v Českej republike.

autor: lb

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK