VKOC v Trenčíne a Prievidzi budú najbližší víkend očkovať len Pfizerom

Trenčiansky samosprávny kraj počas najbližšieho víkendu otvorí obidve svoje veľkokapacitné krajské očkovacie centrá (VKOC) na trenčianskom výstavisku aj Zimnom štadióne v Prievidzi. Ponúkne v nich viac ako 6 400 miest.

Obidve veľkokapacitné krajské očkovacie centrá budú prihlásených ľudí očkovať len vakcínou od spoločnosti Pfizer/BioNTech. Na Zimnom štadióne v Prievidzi s kapacitou 1 500 miest v sobotu a 1 500 miest v nedeľu, na trenčianskom výstavisku je otvorených 1 704 miest v sobotu a rovnaký počet aj v nedeľu. Očkovacie tímy budú pracovať od 8.00 h do 18.00 h. Za víkend sa tak môžu zaočkovať celkom 6 408 ľudí.

V prípade očkovania sprevádzajúcich osôb so seniormi nad 70 rokov platia pravidlá stanovené Ministerstvom zdravotníctva SR. Sprievodná osoba musí byť zaregistrovaná v objednávacom systéme a musí sa preukázať SMS správou s termínom a miestom očkovania. Pre očkovanie vakcínou od spoločnosti Pfizer/BioNTech sa tento týždeň opäť znížila veková hranica, očkovať sa ňou môžu už aj ľudia starší ako 35 rokov. Občania sa môžu aj naďalej prihlasovať na očkovanie do čakárne. Odporúčame sa pred očkovaním poradiť so svojím všeobecným lekárom.

autor: lk

VKOC Trenčín
VKOC Prievidza
TSK_VKOC PD otvorenie_web (108)