Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Župa opäť otvára veľkokapacitné očkovacie centrum v Trenčíne!

Na zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu na celom území Slovenska reaguje aj Trenčianska župa. K hustej sieti očkovacích centier, ktoré aktuálne zastrešujú vakcináciu na území kraja, od soboty pribudne aj veľkokapacitné krajské očkovacie centrum v Trenčíne.

Záujemcovia o očkovanie majú v rámci Trenčianskeho kraja k dispozícii sieť 11 očkovacích centier, ktorú tvorí 7 nemocníc a 4 polikliniky. Od soboty ich bude 12, župa v spolupráci s považskobystrickou nemocnicou opäť otvorí veľkokapacitné krajské očkovacie centrum v priestoroch trenčianskeho výstaviska. Po prvýkrát už túto sobotu 27. novembra, v čase od 8.00 h do 16.00 h. Občania môžu využiť možnosť vakcinácie aj bez objednania. Súčasťou vakcinačného tímu je aj lekár pediater, ktorý bude očkovať deti od 12 rokov v sprievode ich zákonného zástupcu. Plánovaná denná kapacita je 1 000 ľudí. Podávať sa bude vakcína Comirnaty od spoločností Pfizer/BioNTech, očkovať sa bude I., II. aj III. dávkou vakcíny. Oproti pôvodnému očkovaciemu centru, ktoré v priestoroch trenčianskeho výstaviska fungovalo od marca do augusta tohto roka, došlo k zmene priestorov v rámci areálu výstaviska. Po novom sa bude očkovať v pavilóne č. 1. VKOC bude v prevádzke počas ďalších týždňov podľa počtu ľudí registrovaných v čakárni, predbežne v piatky a soboty. Záujemcom o vakcináciu preto odporúčame, aby sa na očkovanie objednali tu.

Dôležité informácie:

  • očkovanie objednaných ľudí bude v čase od 9.00 h - 15.00 h,
  • očkovanie neobjednaných ľudí od 8.00 h – 16.00 h,
  • prestávka na dezinfekciu priestorov a obed bude v čase od 12.00 h – 12.30 h,
  • v záujme zabezpečenia plynulosti vakcinácie Vám odporúčame si so sebou priniesť vyplnené dokumenty: poučenie a písomný informovaný súhlas pacienta o očkovaní, anamnestický dotazník, kartičku s prehľadom o užívaných liekoch, v prípade, ak idete na alebo III. dávku vakcíny, aj očkovací preukaz alebo iný doklad o zaočkovaní  I. alebo II. dávkou vakcíny,
  • pred očkovaním Vám odporúčame pozorne si prečítať písomné informácie o vakcínach, no predovšetkým poradiť sa so svojím všeobecným lekárom.

Aktuálne informácie ohľadom možností očkovania bez registrácie aj inými druhmi vakcín na území SR nájdete na tomto linku: https://www.health.gov.sk/?Ockovanie-bez-registracie

autor: lk
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK