Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

December v Trenčianskom kraji v obrazoch

Posledný mesiac tohto roka sa v kraji niesol v znamení veľkých udalostí, niektoré sprevádzala radosť a príjemná atmosféra blížiacich sa sviatkov, iné nostalgia a smútok. Poďte sa spolu s nami pozrieť na to najzaujímavejšie, čo tento mesiac ponúkol.

Tento mesiac slávnostne odštartovala nová éra obľúbeného Gastrocentra v Trenčíne. Komplexne zrekonštruovaná budova školského zariadenia, ktorá slúži ako stredisko praktického vyučovania pre žiakov gastronomických profesií SOŠ obchodu a služieb v Trenčíne je aktuálne ozdobou krajského mesta.  

Vestibul župného úradu sa každoročne začiatkom decembra premení na sviatočné remeselné trhovisko, ktoré svojím ľudským rozmerom nemá páru. Výrobky od výmyslu sveta, ale aj tradičné vianočné dobroty a dekorácie na ňom prezentujú zariadenia sociálnych služieb v pôsobnosti kraja. Vianočné srdce Zelenej župy sa stalo krásnou tradíciou, v rámci jeho otvorenia sa zdobí aj vianočný stromček, o jeho posolstvo a výzdobu sa každoročne stará Domov sociálnych služieb Čistá duša z Trenčína.

Prvá výjazdová vláda rokovala v Trenčíne. Nadviazať tak chce na tradíciu rokovaní priamo v regiónoch, pričom má ambíciu pomôcť s riešením problémov, ktoré trápia jednotlivé samosprávy a systematicky pracovať na znižovaní regionálnych rozdielov. O tom, že svoje slová myslí vážne presvedčila už na svojom prvom rokovaní v Trenčíne, kde odklepla 60 miliónov na pomoc obciam, mestám a samosprávnym krajom.

Trenčiansky samosprávny kraj oceňoval výnimočné osobnosti v dvoch odvetviach, ktoré svojou činnosťou robia tento svet lepším miestom. Čestné uznania sa odovzdávali tým najlepším pracovníkom v oblasti zdravotníctva a sociálnych služieb v kraji, a to už po tretíkrát. Výnimočnosť tejto udalosti podčiarklo aj prostredie krajskej dominanty Trenčianskeho hradu.

Skončila uhoľná história Slovenska. Symbolickým vyvezením poslednej tony uhlia na povrch z bane Nováky skončila 114-ročná etapa priemyselnej ťažby hnedého uhlia na Slovensku. Zhasol tiež posledný kotol na spaľovanie hnedého uhlia v Elektrárni Nováky, ktorá má za sebou 70-ročnú históriu. Samotné bane aj elektrárne pracujú na ďalších investičných zámeroch, ktoré majú pomôcť zamestnanosti v regióne hornej Nitry. Pomáhať s rekvalifikáciou zamestnancov bude aj naďalej Trenčiansky samosprávny kraj.

autor: lk
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK