Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Možnosti novej obchodnej spolupráce delegáti TSK zisťovali priamo v Číne

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) rozvíja svoje kontakty aj na ostatných kontinentoch. Delegáti TSK v priebehu mesiaca máj navštívili čínske mesto Lang Fang. V provincii HEBEI sa v termíne od 18. do 21. mája 2015 uskutočnilo stretnutie Asociácie guvernérov provincií a regiónov Číny a krajín strednej a východnej Európy. Konferencia vzišla z iniciatívy predsedu asociácie a guvernéra provincie HEBEI pána Zhang Quingwei, a hejtmana Moravsko-sliezskeho kraja Miroslava Nováka. Cieľom pracovného stretnutia bol podpis charty asociácie, diskusia o jej ďalšom smerovaní a tiež nastavenie systému vzájomnej spolupráce. Diskutovalo sa aj o príprave ďalšieho stretnutia predstaviteľov provincií a regiónov, ktoré sa uskutoční v roku 2016 v čínskom meste TANGSHAN. Delegáti na stretnutí zároveň schválili nové logo asociácie.

Návštevy čínskej provincie sa zúčastnil aj podpredseda TSK, Richard Takáč. „Podarilo sa nám nadviazať kontakty s predstaviteľmi regiónov Číny, Českej republiky aj Chorvátska,“ zhodnotil po návšteve a dodal: „V ďalšom rozvoji asociácie vidíme veľký význam nielen pre TSK, ale celkovo aj pre Slovenskú republiku a jej podnikateľské subjekty.“

Súčasne so stretnutím Asociácie guvernérov provincií a regiónov Číny a krajín strednej a východnej Európy prebehol aj medzinárodný ekonomický a obchodný veľtrh  China International Economic & Trade Fair Langfang 2015. Témou veľtrhu bola „Rozvojová spolupráca a nárast významu ekológie“ v oblasti inovatívneho priemyslu a ekológie v rámci výrobného procesu. Cieľom organizovaných stretnutí na veľtrhu bola podpora spolupráce v oblasti priemyslu a tvorba nových obchodných možností pre európskych a čínskych podnikateľov. Medzi kľúčovými sektormi nechýbalo životné prostredie, energetika, moderné technológie v poľnohospodárstve, biotechnológie či informačné a komunikačné technológie.

Vyslanci TSK mali možnosť obzrieť si stánky vystavovateľov nielen z provincie HEBEI, ale aj z krajín ako Austrália, Nemecko, Česká republika či Slovensko. Veľtrh bol zameraný na špeciálnu tému: „Čína a krajiny strednej a východne Európy – podpora spolupráce a utváranie obchodných partnerstiev“.

Fotogaléria

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK