Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

On-line informácie aj o meškaní autobusových spojov v TSK prináša novinka Môj autobus

Po zavedení bezplatného WiFi pripojenia v autobusoch prímestskej autobusovej dopravy Trenčiansky samosprávny kraj prostredníctvom SAD Prievidza a. s., prináša ďalšiu technologickú novinku v podobe webstránky a mobilnej aplikácie. Informovanosť cestujúcej verejnosti sa výrazným spôsobom zvýši vďaka platforme s príznačným názvom Môj autobus. Informácie o  odchode spojenia, jeho aktuálnej polohe, meškaní či zostávajúcom čase do jeho príchodu sú vďaka novému informačnému systému pre cestujúcich dostupné okamžite a v reálnom čase. Cestujúca verejnosť sa tak aj priamo na autobusovej zastávke dozvie všetky aktuálne informácie o svojom autobuse. Trenčiansky samosprávny kraj prostredníctvom svojich zmluvných partnerov SAD Prievidza a. s., a SAD Trenčín, a. s., týmto spôsobom pokračuje v systéme opatrení s cieľom zvýšiť komfort cestujúcej verejnosti v prímestskej autobusovej doprave.

„Technický pokrok neobchádza ani verejnú autobusovú dopravu. S nástupom smartfónov a centralizovaných dispečerských pracovísk sa zvyšuje možnosť zlepšiť informovanosť cestujúcej verejnosti. Túto možnosť využila aj SAD Prievidza a. s., zavedením tejto aplikácie. Navyše od novej platnosti cestovných poriadkov v decembri 2015 bude na všetkých výveskách s odchodmi autobusov zverejnený aj QR kód na načítanie tejto aplikácie do mobilu,“ informoval dopravný riaditeľ SAD Prievidza a. s., Pavel Pařízek.

Novinka je dostupná nielen cez webové prehliadače na adrese www.mojbus.sk, ale dá sa stiahnuť aj vo forme mobilnej aplikácie. Poteší tak predovšetkým aktívnych užívateľov mobilných telefónov s prístupom na internet. Okrem on-line zobrazenia príchodov a odchodov autobusových spojov aplikácia cestujúcim umožní manuálne alebo podľa aktuálnej GPS pozície vyhľadať najbližšie zastávky a aktívne autobusové spoje zapojených dopravcov. Jednotlivé spoje a zastávky šikovne zoradí podľa vzdialenosti od polohy cestujúceho a uľahčí mu výber konkrétneho spojenia. Nechýbajú informácie o odchode, meškaní autobusu a skutočných príchodoch a odchodoch spojení. Funkcionalitu aplikácie dopĺňa možnosť identifikovať autobusové spojenie, v ktorom sa cestujúci práve nachádza či zadefinovať obľúbené spojenia a zastávky.

Pridá sa aj SAD Trenčín, a. s.

K dopravcom zapojeným v projekte Môj autobus sa už čoskoro pridá aj druhý zmluvný dopravca Trenčianskeho samosprávneho kraja – SAD Trenčín, a. s., ktorý na spustení systému už aktívne pracuje. Zvýšiť úroveň poskytovania svojich služieb sa digitálnym on-line vylepšením okrem SAD Prievidza a. s., rozhodlo aj ďalších sedem prepravcov jazdiacich po iných krajoch. Piati ďalší prepravcovia aktuálne poskytujú informácie len v off-line verzii podľa platných cestovných poriadkov a ďalšie spoločnosti by mali pribudnúť už onedlho.

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK