Prehľad očakávaných udalostí v 49. týždni

Pondelok, 30. november 2015

V pondelok 30. novembra 2015 Trenčiansky samosprávny kraj podpíše ďalšie memorandum o spolupráci, tentokrát so Strednou odbornou školou obchodu a služieb na Jilemnického ulici v Trenčíne a ďalšími 20 subjektmi o 9.00 h v priestoroch Gastrocentra pod Brezinou. V poradí 21. memorandum kraj podpíše v pondelok 30. novembra 2015 o 13.00 h so Strednou odbornou školou obchodu a služieb v Novom Meste nad Váhom a ďalšími 53 subjektmi v budove školy na Piešťanskej ulici.

Na Gazdovskom dvore v Turej Lúke na Myjave sa od pondelka 30. novembra 2015 do piatku 4.decembra 2015 uskutoční výchovno-vzdelávacie podujatie zamerané na zvyky v predvianočnom a vianočnom období na Myjavsku. Súčasťou podujatia bude i zdobenie medovníkov a iné aktivity. Akciu s názvom Vianoce v Gazdovskom dvore 2015 organizuje Centrum tradičnej kultúry v Myjave, ktoré je v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja.

V priestoroch Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja sa v pondelok 30. novembra 2015 o 10.00 h uskutoční Regionálna konferencia k Regionálnemu operačnému programu (ROP) pod hlavičkou Sprostredkovateľského orgánu pod riadiacim orgánom pre ROP na Úrade Trenčianskeho samosprávneho kraja.

V pondelok 30. novembra 2015 sa o 16.00 h vo Verejnej knižnici Michala Rešetku v Trenčíne na Hasičskej ulici uskutoční literárny návrat spisovateľa, dramatika, režiséra a zakladateľa divadla GUnaGU Viliama Klimáčka do rodného Trenčína spojený s prezentáciou najnovšej tvorby vrátane románu Vodka a chróm. Podujatie organizuje Verejná knižnica M. Rešetku v Trenčíne, ktorej zriaďovateľom je Trenčiansky samosprávny kraj.

Štátny archív v Trenčíne pozýva odbornú aj laickú verejnosť do svojich výstavných priestorov, kde sa v dňoch 30. novembra až 3. decembra 2015 v čase od 8.00 h do 14.00 h uskutoční výstava s názvom Mestská elita vo svetle archívnych dokumentov.

Utorok, 1. december 2015

V termíne od utorka 1. decembra 2015 do piatku 4. decembra 2015 Hornonitrianska knižnica v Prievidzi, ktorej zriaďovateľom je Trenčiansky samosprávny kraj, pozýva na podujatia v rámci akcie Celé Slovensko číta deťom. Okrem tradičných podujatí budú v detskom oddelení Hornonitrianskej knižnice v Prievidzi počas "svojej hodinky" významné osobnosti mesta čítať pár minút zo svojej milovanej knihy, doplnené o rozprávanie sa o knihách, hudobné ukážky a vystúpenia.

Streda, 2. december 2015

Verejná knižnica M. Rešetku v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva na putovnú výstavu Ilustrátorský Olymp - nositelia najvyšších ocenení Bienále ilustrácií Bratislava v polstoročnej retrospektíve, ktorá sa uskutoční v termíne od stredy 2. decembra do 30. decembra 2015 v priestoroch Verejnej knižnice Michala Rešetku v Trenčíne na Hasičskej ulici.

V rámci mesiaca fotografie Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne, ktorej zriaďovateľom je Trenčiansky samosprávny kraj, pozýva na pútavé rozprávanie známeho trenčianskeho fotografa Ladislava Kobzu o živote a tvorbe významného človeka a fotografa Jána Halašu. Po stretnutí sa uskutoční spoločná prehliadka aktuálnych fotografických výstav Ruda Prekopa a Veroniky Markovičovej. Podujatie s názvom Stretnutie s... Jánom Halašom v spomienkach Ladislava Kobzu sa bude konať v stredu 2. decembra 2015 o 16.00 h vo výstavných priestoroch Galérie Miloša A. Bazovského v Trenčíne.

Štvrtok, 3. december 2015

Trenčianske osvetové stredisko v Trenčíne v spolupráci s Verejnou knižnicou M. Rešetku v Trenčíne, oboje v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, pozýva na besedu v rámci cyklu "Poznávame Trenčanov" s členom Klubu nezávislých spisovateľov Štefanom Kuzmom, spojenú s prezentáciou jeho najnovšej poézie a prózy. Podujatie Literárne novinky ŠTEFANA KUZMU s literárnymi hosťami Antonom Balážom a Rudolfom Dobiášom sa uskutoční vo štvrtok 3.decembra 2015 o 16.00 h v priestoroch Verejnej knižnice Michala Rešetku v Trenčíne na Hasičskej ulici.

Vo štvrtok 3. decembra 2015 sa o 19.00 h v sále Regionálneho kultúrneho centra v Prievidzi uskutoční koncert mladého renomovaného slovenského komorného telesa Mucha Quartet. Podujatie s názvom Štvrtok? Jedine koncert! Mucha Quartet organizuje Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Stredná odborná škola obchodu a služieb na ulici Jilemnického v Trenčíne, ktorej zriaďovateľom je Trenčiansky samosprávny kraj, pozýva vo štvrtok 3. decembra 2015 od 9.00 h do 13.00 h na Deň otvorených dverí. Študenti si pripravili bohatý program spojený s ochutnávkou ich výrobkov, prehliadkou učební, priestorov školy a prezentáciou študijných a učebných odborov.

Špeciálna základná škola a Praktická škola v Novom Meste nad Váhom pozývajú na Vianočný benefičný koncert, ktorý sa uskutoční vo štvrtok 3. decembra 2015 o 17.00 h v Mestskom kultúrnom stredisku.

Piatok, 4. december 2015

Slovenský festival poézie Beniakove Chynorany, ktorý organizuje Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, sa v termíne od piatku 4. decembra od 19.00 h do nedele 6. decembra 2015 uskutoční v obci Chynorany.

Vedenie Domova sociálnych služieb Púchov – Nosice, ktorý je v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, spoločne s jeho klientmi organizuje Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční v piatok 4. decembra 2015 o 10.00 h v priestoroch domova.

Okresná rada Slovenského zväzu zdravotne postihnutých Považská Bystrica organizuje v piatok 4. decembra 2015 o 12.30 h v zasadacej miestnosti Mestského úradu v Považskej Bystrici podujatie s názvom Medzinárodný deň invalidov.

Verejná knižnica M. Rešetku v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja v piatok 4. decembra 2015 o 16.30 h pozýva do svojich priestorov na Hasičskej ulici na charitatívne predvianočné stretnutie v trenčianskej knižnici, venované deťom z Detského domova Lastovička v Trenčíne s názvom Svet stále lásku má.

V piatok 4. decembra 2015 sa o 17.00 h v Podjavorinskom múzeu v Novom Meste nad Váhom bude konať vernisáž autorskej výstavy Jozefa Vydrnáka s názvom Vianočná situácia, ktorú organizuje Trenčianske múzeum v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja. Výstava potrvá do 10. februára 2016.

Centrum sociálnych služieb Domino, ktorý je v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, organizuje v piatok 4. decembra 2015 o 15.00 h v priestoroch Regionálneho kultúrneho centra v Prievidzi tradičnú Vianočnú besiedku.

Deň otvorených dverí v piatok 4. decembra 2015 od 8.00 h do 13.00 h organizuje Stredná odborná škola obchodu a služieb v Púchove, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Sobota, 5. december 2015

V sobotu 5. decembra 2015 pozýva Slovenská asociácia silných mužov na tradičné podujatie Večer hviezd 2015, ktoré sa uskutoční v priestoroch výstaviska Expo Center, a. s., Trenčín od 19.00 h. Výťažok z podujatia bude venovaný domovu sociálnych služieb Čistá Duša.

Na trenčianskom výstavisku Expo Center, a. s., sa v sobotu 5. decembra 2015 od 10.00 h uskutoční 5. ročník jedného poduajtia svojho druhu s názvom Športfestival. Podujatie sa organizuje za pomoci ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, s podporou Trenčianskeho samosprávneho kraja a za pomoci konfederácie športových zväzov. Slovenská asociácia silných mužov a Slovenská asociácia kulturistiky, fitness a silového trojboja si aj v tomto roku  pripravili skvelý športový zážitok.

Nedeľa, 6. december 2015

Trenčianske múzeum v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja organizuje v termíne od nedele 6. decembra 2015 do 10. januára 2015 výstavu Vianočný sen. Výstava pozostáva z dvoch výstav - Vek hračky (výstava hračiek) a Cesta časom (výstava historických odevov). Výstava sa uskutoční v priestoroch Trenčianskeho hradu.

V nedeľu 6. decembra 2015 sa o 15.00 h vo Farskom kostole sv. Jána Nepomuckého v Hornej Súči uskutoční Festival speváckych zborov, ktorý organizuje Trenčianske osvetové stredisko v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja

Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja spolu s autorkou Veronikou Markovičovou pri príležitosti ukončenia výstavy Krasohľad pozýva na komentovanú prehliadku spojenú s workshopom, na ktorom sa dozviete, ako prepojiť asociatívnu prácu s textom, kolážou a vnútrozáberovou montážou. Komentovaná prehliadka s Veronikou Markovičovou sa uskutoční v nedeľu 6. decembra 2015 o 16.00 h vo výstavných priestoroch Galérie Miloša A. Bazovského v Trenčíne.