Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Úrad TSK organizuje „Jarnú kvapku krvi“ už 6. marca 2015

Úrad TSK organizuje „Jarnú kvapku krvi“6. marca 2015. Okrem zamestnancov Úradu TSK môžu darovať krv aj zamestnanci organizácií, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK.

Minulý rok v auguste na výzvu Fakultnej nemocnice Trenčín a Národnej transfúznej služby SR zareagovalo 21 zamestnancov Úradu TSK a organizácií v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti, ktorí darovali viac ako 8,5 litra krvi. Prvodarcami sa stalo 13 dobrovoľníkov, medzi nimi aj trenčiansky župan Jaroslav Baška. Úrad TSK tento rok pokračuje v pomoci tým, ktorí ju nevyhnutne potrebujú v situáciách, keď je transfúzia krvi jediným spôsobom na záchranu života. Úrad TSK podporuje bezpríspevkové darovanie krvi.

V piatok, 6. marca 2015 sa môžete zapojiť do „Jarnej kvapky krvi“

Spoločné darovanie krvi organizujú Úrad TSK v spolupráci s Národnou transfúznou službou Trenčín (NTS Trenčín), považskobystrickou, bojnickou a myjavskou nemocnicou, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK.Tento rok budete môcť darovať krv hneď na štyroch miestach v Trenčianskom kraji, aby sa vyšlo v ústrety zamestnancom, ktorí nie sú  z Trenčína. Na Úrade TSK bude zriadená mobilná transfúzna jednotka vďaka NTS Trenčín. Všetci zamestnanci Úradu TSK môžu darovať krv v čase od 8:00h do 10:00h, predbežne na 2. poschodí vedľa kongresovej sály. Zamestnanci organizácií, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK, aj zamestnanci Úradu TSK, ktorí do práce dochádzajú z iných okresov, môžu v ten istý deň, v tom istom čase darovať krv okrem Úradu TSK ešte aj v považskobystrickej, bojnickej a myjavskej nemocnici.

Staňte sa darcami v tomto roku dvakrát

Pripravuje sa letná kvapka krvi

Krv budete môcť darovať aj v lete. Už teraz Úrad TSK plánuje, tak ako minulý rok, „Letnú kvapku krvi“, nakoľko práve v lete je tejto tekutiny najväčší nedostatok. Odber sa bude konať v druhej polovici augusta, presný dátum bude včas oznámený.

Na „Jarnú kvapku krvi“ sa, prosíme, nahlasujte

od dnes do 2. marca 2015 na email: robert.mikudik@tsk.sk.

Prikladáme aj inštrukcie, ako sa správne pripraviť na odber krvi.

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK