Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Piaty ročník populárnej súťaže Do práce na bicykli absolvujú opäť aj zamestnanci Trenčianskej župy, a to historicky s najväčším počtom tímov

Už začiatkom mája štartuje v poradí piaty ročník národnej kampane Do práce na bicykli, do ktorej sa pravidelne zapájajú aj zamestnanci Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) na čele s jeho predsedom Jaroslavom Baškom. Tento rok nebude výnimkou.

V snahe skvalitniť a spríjemniť každodenný život obyvateľov samospráv, ale i dbať o životné prostredie, pokračuje Ministerstvo dopravy a výstavby Slovenskej republiky aj v roku 2018 v národnej kampani s názvom Do práce na bicykli (DPNB). Organizátori kampane každoročne podporujú rozvoj nemotorovej dopravy v jednotlivých mestách. Zároveň sa snažia podnietiť kompetentné osoby, aby sa viac venovali hľadaniu ekologickejších variantov dopravy pri cestovaní do práce. „Jedným zo základných motívov tohtoročnej kampane je aj motivácia zamestnávateľov vytvárať vhodné podmienky pre zamestnancov, ktorí dochádzajú do práce na bicykli a pomáhajú tak vytvárať kvalitnejší život v našich mestách. Cyklostojany, sprchy či prezliekarne by mali byť štandardnou súčasťou každej slušnej firmy či verejnej inštitúcie,“ uviedol Národný cyklokooridnátor Peter Klučka.

Práve Peter Klučka, vyhlasovateľ súťaže DPNB a Národný cyklokoordinátor, otvorí po tretíkrát v rade úspešný projekt aj na Úrade Trenčianskeho samosprávneho kraja. Urobí tak v stredu 2. mája 2018 o 9.00 h za účasti trenčianskeho župana, zamestnancov Úradu a žiakov stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK, ktorí sa tento rok rozhodli dochádzať do školy na 2 kolesách. „Myslím si, že Trenčianska župa žije cyklistikou. Už čoskoro otvoríme prvý úsek megaprojektu Vážskej cyklotrasy. Prvých 13,5 km z celkovej dĺžky 100 km budú môcť cyklisti prejsť z Hornej Stredy do Nového Mesta nad Váhom a späť. Stavebné práce aktuálne prebiehajú aj na úseku Púchov – Nimnica, ktorý by mal byť dokončený na konci letných prázdnin. Okrem toho kraj každoročne prispieva finančne na obnovu a značenie cyklistických trás. Mám veľkú radosť z toho, že našu víziu Zelenej župy zdieľajú aj zamestnanci Úradu. Každoročne sa zapájajú do projektu Do práce na bicykli vo väčšom a väčšom počte,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška.

Nový ročník prináša so sebou aj nový župný tím

Minulý ročník kampane DPNB bol pre zamestnancov Úradu TSK mimoriadne úspešný. Prvýkrát v histórii sa zapojilo až 5 tímov, pričom dokopy najazdili všetci zamestnanci počas 495 jázd neuveriteľných 6 530 kilometrov. V tomto roku budú mať župní zamestnanci veľkú šancu štatistiku najazdených kilometrov opäť prekonať. Do pedálov bude šliapať až 22 zamestnancov rozdelených do 6 tímov. Hájiť farby TSK budú tímy – Trenčiansky kraj, Rýchle brzdy, Sustainable green team, Trenčiansky región, Fantastická cykloštvorka a tím Barbie a Kuly.

Počet jazdcov a tímov Trenčianskej župy vôbec nemusí byť konečný, keďže registrácia 2 až 4-členných tímov pokračuje do 5. mája 2018 na stránke www.dopracenabicykli.eu. Motiváciou pre všetkých je ohľaduplnosť k životnému prostrediu, zdravý pohyb či spoznávanie prírodných krás svojho okolia.

autor: mp

Fotogaléria

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK