Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Zobrazenia webového sídla TSK v roku 2017 presiahli hranicu 1,7 milióna

Minulý rok prilákal web Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) o 100 tisíc čitateľov a návštevníkov viac ako v roku 2016. Približne pol milióna ľudí si tak prečítalo dôležité oznamy a informácie pre verejnosť, tlačové správy či aktuality z diania v kraji.

Webové sídlo TSK dlhodobo patrí medzi najlepšie weby spomedzi krajských samospráv na Slovensku. Potvrdzuje to aj súťaž Zlatý erb, v ktorej sa web umiestnil za posledných 6 rokov až štyrikrát v najlepšej trojke. Webová stránka TSK je prehľadná, na oko príjemná a hlavne disponuje responzívnym dizajnom, čo znamená, že sa jej zobrazenie vie prispôsobiť akémukoľvek zariadeniu, na ktorom je stránka prezeraná. Web ponúka jednoduché hlavné menu s informáciami o kompetenciách kraja, ale aj o kultúrno-spoločenskom dianí v regióne. Návštevníci nájdu na stránke sekcie ako výberové konania, ponuky práce v Trenčianskom kraji, oznámenia a dokumenty či zverejnené zmluvy a elektronické aukcie.

Návštevnosť webu Trenčianskej župy má každoročne stúpajúci trend. V roku 2017 si na stránku kliklo presne 471 816 ľudí, čo je o 100 tis. návštevníkov viac ako v roku 2016. Narastá aj počet jedinečných zobrazení webového sídla TSK, tzv. návštevnosť. Tá bola v roku 2017 takmer 1 770 000 návštev, čo je pre porovnanie s rokom 2016 o 430 tisíc návštev viac. „Z celého týždňa sú najnavštevovanejšie dni pondelky, kedy návštevnosť dosahuje čísla nad 10 tisíc. Ľudia často využívajú funkciu vyhľadávanie na webe, ktorá sa v celkovom rebríčku umiestnila na treťom mieste. Na druhom mieste, hneď po úvodnej stránke, je naša elektronická služba lekárskej služby prvej pomoci. Z oblasti zdravotníctva sa v prvej desiatke umiestnila aj ďalšia elektronická služba, v rámci ktorej sa verejnosť môže informovať o svojom lekárovi – Kto je môj lekár?,“ uviedol administrátor webu Ján Drha.

Zaujímavý trend v posledných troch rokoch nastal aj v prezeraní webu cez počítače a mobilné telefóny. Návštevnosť webového sídla TSK cez mobil sa ročne zvyšuje o 10% oproti návštevám cez počítač. Návštevníkov, ktorí si prezerajú web cez PC, tak ubúda. „V roku 2015 si web cez mobilné zariadenia prezrelo 29% ľudí a 71% užívateľov navštívilo našu stránku cez PC. V roku 2016 to už bolo v pomere 39% ku 61% pre zobrazenia cez počítač a v roku 2017 je štatistika pomerne vyrovnaná, keďže až 48% užívateľov navštívilo webové sídlo TSK cez mobilné zariadenie. Z tohto dôvodu sme spokojní s naším responzívnym dizajnom, ktorý na TSK ponúkame návštevníkom už dva roky. Je to v dnešnej dobe jedna z najväčších technologických inovácií,“ doplnil Ján Drha.

Kvalita webového sídla www.tsk.sk sa minulý rok naplno preukázala nielen v súťaži Zlatý erb ale aj v hodnotení transparentnosti žúp na Slovensku. Najväčšiu pochvalu si vyslúžila elektronická úradná tabuľa TSK, ktorá na webe zastrešuje informácie o majetkových priznaniach politikov, zozname pridelených dotácií, zverejnených zmluvách, faktúrach a objednávkach či videozáznamoch a zápisniciach z rokovaní zastupiteľstiev.

Webové sídlo TSK ponúkne návštevníkom aj v roku 2018 aktuálne informácie, zaujímavé správy, súťaže a množstvo ďalších informácií pre verejnosť. Preto neváhajte a klikajte na www.tsk.sk, kde nájdete všetko dôležité, čo sa udialo a aktuálne deje v Trenčianskom kraji.

autor: mp

Fotogaléria

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK