Myšlienku Zelenej župy podporili aj reprezentanti futbalového klubu AS Trenčín

TSK sa projektom Zelená župa snaží strategickými krokmi o zlepšenie stavu životného prostredia v kraji a zvýšenie kvality života jeho obyvateľov. Popri racionálnom využívaní obnoviteľných zdrojov energie, šetrení papiera, podpore environmentálnej výchovy či elektromobility netreba zabúdať ani na samotný zdravý životný štýl a pravidelný pohyb človeka. Práve s vášňou pre šport a pohyb, ale aj disciplínou pri tréningoch, vytrvalosťou a túžbou po úspechu sa s návštevníkmi 3. ročníka DOD TSK 2016 prišli podeliť úspešní športovci z futbalového klubu AS Trenčín. Ten v súčasnosti patrí k najznámejším a najúspešnejším slovenským futbalovým klubom. Za posledné dve sezóny 2014/2015 a 2015/2016 sa stal majstrom Slovenska a vyhral pohárovú súťaž Slovenský pohár.

Nie je lepší zelenší šport ako futbal

V pondelok 3. októbra 2016 sa na Trenčianskej župe besedovalo sa s 28-ročným defenzívnym stredopoliarom argentínskej národnosti Aldom Baézom, rovnako starým kapitánom mužstva Petrom Kleščíkom a 19-ročným stredopoliarom Denisom Jančom. Po besede, v ktorej sa fanúšikovia tohto loptového športu v dvoch blokoch pýtali na veľké futbalové sny a zážitky, nasledovala autogramiáda hráčov. S mladými športovcami sa osobne stretol aj trenčiansky župan Jaroslav Baška.

Trenčiansky samosprávny kraj sa dlhodobo snaží o podporu športových aktivít širokej verejnosti, prioritne cyklistiky a turistiky, a to predovšetkým obnovou značení, budovaním cyklotrás a všeobecnou snahou o zlepšenie podmienok pre športujúcu verejnosť. Zo svojho dotačného systému kraj pravidelne podporuje aj množstvo športových podujatí. TSK ďakuje reprezentantom klubu AS Trenčín za prijatie pozvania na DOD TSK 2016 v znamení Zelenej župy a klubu aj naďalej drží palce pri obhajovaní titulu najlepší futbalový klub na Slovensku.

autor: vr