Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

TSK organizuje výjazdové semináre na témy Zelená župa, Zelené oči aj prírodné záhrady

Trenčianska župa pokračuje v pravidelných odborných seminároch s environmentálnou tematikou aj v roku 2018. Novinkou je možnosť zúčastniť sa ich priamo vo všetkých okresoch.

Séria seminárov k environmentálnej výchove a vzdelávaniu v Trenčianskom kraji sa presunie bližšie k jeho obyvateľom. Február bude v štyroch okresoch Trenčianskeho kraja patriť environmentálnym informáciám. Župa sa organizácii odborných enviroseminárov ako jednej z oblastí environmentálne ladeného projektu Zelená župa venuje už tretí rok. Za ten čas si prednášky na zaujímavé témy týkajúce sa ochrany životného prostredia prišli vypočuť nielen ľudia z odboru, ale aj starostovia či primátori a v neposlednom rade tiež environadšenci.

Prvý „výjazdový“ seminár sa uskutoční už vo štvrtok 1. februára 2018 na Strednej odbornej škole v Pruskom. Po okrese Ilava si na svoje príde aj Myjavský okres, v ktorom sa prednáška plná podnetných informácií uskutoční už v utorok 6. februára 2018 na Gymnáziu v Myjave. Ďalšie semináre sú naplánované na stredu 7. februára 2018 na Gymnáziu M. R. Štefánika v Novom Meste nad Váhom a na utorok 27. februára 2018 na Gymnáziu v Bánovciach nad Bebravou. Semináre začínajú vždy o 10. hodine a ich trvanie sa odhaduje približne do 14.00 h.

Záujemcovia z ďalších piatich okresov kraja sa tiež dočkajú, semináre budú organizované v priebehu mesiaca marec. Pod organizáciu výjazdových enviroseminárov sa podpisuje okrem Trenčianskeho samosprávneho kraja aj Centrum environmentálnych aktivít Trenčín.

Čo všetko si zo seminára odnesiete?

Plno informácií o projekte Zelená župa a jeho jednotlivých oblastiach. Chýbať nebudú ani dôležité údaje o grantovom programe Zelené oči, o možnostiach predkladania projektov či oprávnených žiadateľoch. Prítomným bude predstavený projekt Prírodné záhrady v Trenčianskom kraji či projekt tvorby Krajskej koncepcie environmentálnej výchovy, vzdelávania a osvety v Trenčianskom kraji. Poslucháči zistia viac aj o aktuálnej ponuke programov a projektov pre školy, ktoré ponúka Centrum environmentálnych aktivít či Štátna ochrana prírody.

Okrem nových poznatkov a vedomostí si zo seminára môžete odniesť aj rôzne materiály a pomôcky k téme environmentálneho vzdelávania. „Účasť na seminároch je bezplatná, potrebné je však prihlásiť sa na webovom sídle župy www.tsk.sk v sekcii Zelená župa / semináre,“ uviedla Dana Gavalierová z Odboru regionálneho rozvoja Úradu TSK.  

autor: bj

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK