Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Uznesenie číslo 18/2002

Zastupiteľstvo Trenčianskeho samosprávneho kraja

I. berie na vedomie

informáciu o stave a prechode kompetencií na úsekoch: - civilnej ochrany - regionálneho rozvoja a medzinárodných vzťahov - dopravy - kultúry - školstva - sociálnych služieb - zdravotníctva a farmácie,

II. poveruje

Ing. Štefanca, predsedu TSK – písomne požiadať:

  • ministra financií SR a ministra dopravy SR o navýšenie rozpočtu v kapitole KÚ Trenčín ako účelovo určený transfer pre odvetvie dopravy o sumu 21.629.000,- Sk na úroveň roka 2001, v záujme vyfinancovania hromadnej prepravy osôb vo výkonoch vo verejnom záujme,
  • ministra dopravy SR o zaradenie zástupcov TSK do orgánov spoločnosti SAD Trenčín a SAD Prievidza, z dôvodu prechodu kompetencií – schvaľovania cestovných poriadkov a uzatvárania zmlúv o výkonoch vo verejnom záujme. Zároveň požiadať o informácie a spoluprácu pri pripravovanej transformácii a privatizácii podnikov SAD.
  • predsedu vlády SR, ministra dopravy SR a generálneho riaditeľa SSC o prijatie opatrení na dobudovanie diaľničného privádzača a napojenie krajského mesta Trenčín na diaľnicu D 61 v r. 2002.

III. poveruje

p. Halabrína, námestníka predsedu TSK – obrátiť sa na poslancov NR SR so žiadosťou o prehodnotenie niektorých ustanovení návrhu ústavného zákona O ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných činiteľov (tlač č. 99/2002-1332), najmä v článku 5. ods. 2 a ods. 5, kde tieto ustanovenia prakticky vylučujú možnosť pôsobiť vo funkcii poslanca zastupiteľstva VÚC starostom, primátorom a podnikateľom, čo vo veľkej miere narušuje proporcionálne zastúpenie odborníkov a osobností z rôznych oblastí života, a tým znižuje kvalitu zastupiteľstva VÚC.

IV. ukladá

p. Halabrínovi, námestníkovi predsedu TSK - zúčastniť sa na rokovaní výborov NR SR pri preroko- vávaní zákona O ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných činiteľov, a predložiť pripomienky zastupiteľstva TSK.

V. poveruje

predsedu TSK Ing. Štefanca –

  • informovať Radu predsedov VÚC o postoji TSK k návrhu zákona O ochrane verejného záujmu ..., a zároveň pripraviť podmienky pre verejnú diskusiu o návrhu tohto zákona, ako aj o stave reformy verejnej správy v kontexte prechodu kompetencií.
  • pri preberaní kompetencií v zmysle zákona č. 416/2001 preberať delimitačným protokolom len nehnuteľný majetok, ktorý je majetko-právne vysporiadaný, bolo naň vydané kolaudačné rozhodnutie, má všetky potrebné osvedčenia z pohľadu bezpečnosti a ochrany zdravia, a platné revízne správy na prevádzku vyhradených technických zariadení. Zariadenia nachádzajúce sa v preberaných objektoch prevziať bez záväzkov minulých období, spôsobených prevádzkou investíciami v týchto zariadeniach.

VI. poveruje

Ing. Krištofa, riaditeľa Ú TSK –

  • protokolárnym prevzatím kompetencií a podkladov na úsekoch CO a reg. rozvoja, a podpísaním delimitačných protokolov,
  • na obsadenie miest vedúcich odborov organizačno- personálneho, školstva a kultúry, zdravotníctva a sociálnych vecí, hospodárskej stratégie – vypísať výberové konania,
  • rokovať s vedením škôl (ktoré zostávajú v pôsobnosti KÚ TN po 1.7.2002), KÚ Trenčín a ministerstvom školstva SR o prechode zriaďovateľských funkcií na VÚC.
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK