Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Uznesenie číslo 160/2010

Zastupiteľstvo Trenčianskeho samosprávneho kraja so sídlom v Trenčíne I. na základe poslaneckého návrhu PaedDr. Božika, PhD. - prijíma nasledovnú výzvu Vláde Slovenskej republiky:„Zastupiteľstvo TSK opätovne žiada Vládu SR o urýchlené budovanie rýchlostnej cesty R2 medzi Trenčínom a Prievidzou. Zložitá dopravná situácia, snaha o bezpečnú a kvalitnú cestnú infraštruktúru nás vedie k opätovným výzvam adresovaným predstaviteľom štátu a vlády. Uvedomujeme si zložitosť finančnej situácie, ale doterajšie informácie o prehodnocovaní priorít v oblasti výstavby rýchlostných komunikácií nás zarmucujú.

Vybudovanie kvalitnej rýchlostnej komunikácie medzi stredným Považím a hornou Nitrou bolo a je prioritou všetkých doterajších zastupiteľstiev Trenčianskeho samosprávneho kraja. Súčasný regionálny parlament opakovane upozorňuje, že terajšia cesta už nepostačuje aktuálnemu nárastu dopravy, býva na nej veľa smrteľných dopravných nehôd a zvlášť nebezpečná je teraz, v zimnom období. Nepriaznivo sa však podpisuje aj pod rozvoj hospodárstva v regióne, keď odrádza potenciálnych investorov v tejto časti kraja. Obyvatelia kraja i predstavitelia regionálnej a miestnej samosprávy dostali v apríli roku 2008 - pri výjazdovom rokovaní vlády SR v Prievidzi – prísľub predstaviteľov vlády, že táto rýchlostná cesta sa začne budovať v roku 2010. Realita je však iná, termíny sa odďaľujú a podľa najnovších vyhlásení predstaviteľov rezortu dopravy rýchlostná komunikácie R2 údajne nikdy nepatrila medzi najprioritnejšie. Preto vyzývame vládu, aby prehodnotila poradie dôležitosti pri budovaní rýchlostných komunikácií na území Slovenska, v kontexte zaradenia cesty R2 medzi svoje priority, s čo najkratším časovým horizontom jej výstavby.“ 

II. berie na vedomie

Informatívnu správu o implementácii schválených projektov Trenčianskeho samosprávneho kraja v rámci operačných programov NSRR 2007 – 2013 a iných programov EÚ.

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK