Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Uznesenie číslo 584/2008

Zastupiteľstvo Trenčianskeho samosprávneho kraja so sídlom v Trenčíne

schvaľuje

A) overovateľov zápisnice:

I. overovateľ: MUDr. Henrich GAŠPARÍK, PhD.
II. overovateľ: Ing. Vojtech ČIČMANEC 

B) program XVIII. zasadnutia Zastupiteľstva TSK 29.10.2008:

  1. Otvorenie zasadnutia (schválenie overovateľov a programu rokovania).
    Predkladá: MUDr. Sedláček, MPH – predseda TSK
  2. Správa z kontroly plnenia uznesení prijatých na XVII. zasadnutí Z TSK.
    Predkladá: Ing. Horváth – hlavný kontrolór TSK
  3. Návrhy na riešenie prebytočného a neupotrebiteľného majetku TSK.
    Predkladá: JUDr. Sedláčková– zástupkyňa riaditeľa Ú TSK
    a) Návrh na schválenie prebytočného nehnuteľného majetku vo vlastníctve TSK v správe Gymnázia I. Bellu v Handlovej, zapísanom v k.ú. Handlová na LV č. 2769.
    b) Návrh na schválenie prebytočného nehnuteľného majetku vo vlastníctve TSK v správe Školy v prírode Belušské Slatiny, Belušské Slatiny 121, 018 61 Beluša, nachádzajúcom sa v obci Beluša, v k.ú. Beluša zapísanom na LV č. 6736.
    c) Návrh na schválenie prebytočného nehnuteľného majetku vo vlastníctve TSK v správe Školy v prírode Brezová pod Bradlom, Partizánska 226/12, 906 13 Brezová pod Bradlom, nachádzajúcom sa v k.ú. Brezová pod Bradlom zapísanom na LV č. 2628.
    d) Návrh na schválenie prebytočného nehnuteľného majetku vo vlastníctve TSK v správe Nemocnice s poliklinikou Považská Bystrica, nachádzajúcom sa v obci Beluša, v k.ú. Beluša zapísanom na LV č. 964 – zdravotnícky sklad.
    e) Návrh na schválenie zámeny nehnuteľného majetku medzi TSK a Matadorom, a.s. Púchov.
    f) Návrh na schválenie prevodu správy nehnuteľného majetku medzi Strednou zdravotníckou školou v Považskej Bystrici a Vlastivedným múzeom v Považskej Bystrici.
    g) Návrh na schválenie kúpy nehnuteľného majetku vo vlastníctve Agrokombinát, a.s. Veľké Bierovce, zapísaného v k.ú. Trenčianske Biskupice na LV č. 2522.
    h) Návrh na kúpu nehnuteľností od Mesta Nové Mesto nad Váhom.
    ch) Návrh na schválenie kúpy nehnuteľného majetku vo vlastníctve Ing. Mgr. Jozefa Kobelu a manž. Ing. Silvii Kobelovej, zapísaného v k.ú. Prievidza na LV č. 9171.
    i) Návrh na schválenie odpredaja prebytočného nehnuteľného majetku vo vlastníctve TSK v správe Trenčianskeho múzea v Trenčíne, zapísaného v k.ú. Dubnička na LV č. 63.
    j) Návrh na schválenie odpredaja prebytočného nehnuteľného majetku vo vlastníctve TSK v správe Združenej strednej školy v Novákoch, zapísaného v k.ú. Nováky na LV č. 1930.
  4. a) Návrh na predčasné splatenie úveru UniCredit Bank Slovakia a.s..
    Predkladá: Ing. Rýpal - vedúci odboru finančného
    b) Návrh na Zmenu rozpočtu Trenčianskeho samosprávneho kraja na rok 2008.
    Predkladá: Ing. Rýpal - vedúci odboru finančného
  5. Vyhodnotenie plnenia Rozpočtu Trenčianskeho samosprávneho kraja za I. polrok 2008. Predkladá: Ing. Rýpal - vedúci odboru finančného
  6. Návrh rozpočtu Trenčianskeho samosprávneho kraja na roky 2009-2011, 1. čítanie.
    Predkladá: Ing. Rýpal - vedúci odboru finančného
  7. Návrhy na schválenie všeobecne záväzných nariadení Trenčianskeho samosprávneho kraja. Predkladá: Mgr. Duchová–pover. riadením odboru školstva
    a) Návrh na schválenie Všeobecne záväzného nariadenia Trenčianskeho samosprávneho kraja č. 7/2008 o určovaní výšky úhrady nákladov na štúdium na jazykovej škole.
    b) Návrh na schválenie Všeobecne záväzného nariadenia Trenčianskeho samosprávneho kraja č. 8/2008 o určovaní výšky mesačného príspevku na čiastočnú úhradu nákladov spojených s ubytovaním v školskom internáte.
    c) Návrh na schválenie Všeobecne záväzného nariadenia Trenčianskeho samosprávneho kraja č. 9/2008 o určovaní výšky príspevku na čiastočnú úhradu nákladov v školskej jedálni a vo výdajnej školskej jedálni a podmienok úhrady v školskej jedálni.
  8. Návrhy na zrušenie škôl v prírode.
    Predkladá: Mgr. Duchová–pover. riadením odboru školstva
    a) Návrh na zrušenie Školy v prírode, Partizánska 226/12, Brezová pod Bradlom.
    b) Návrh na zrušenie Školy v prírode, Belušské Slatiny 121, Beluša.
  9. Návrhy na schválenie organizačných poriadkov stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja.
    Predkladá: Mgr. Duchová–pover. riadením odboru školstva a) Organizačný poriadok Spojenej školy, T. Vansovej 32, Prievidza s organizačnými zložkami Stredná odborná škola, T. Vansovej 32, Prievidza a Stredná odborná škola, T. Vansovej 28, Prievidza, so sídlom T. Vansovej 32, 971 01 Prievidza.
    b) Organizačný poriadok Spojenej školy, Veľkomoravská 14, Trenčín s organizačnými zložkami Stredná odborná škola podnikania, Veľkomoravská 14, Trenčín, Stredná odborná škola, Veľkomoravská 14, Trenčín a Stredná odborná škola, Veľkomoravská 14, Trenčín, so sídlom Veľkomoravská 14, 911 34 Trenčín.
    c) Organizačný poriadok Spojenej školy, Štúrova 1388/23A, Dubnica nad Váhom s organizačnými zložkami Stredná odborná škola, Štúrova 1388/23A, Dubnica nad Váhom a Stredná odborná škola, Štúrova 1388/23A, Dubnica nad Váhom, so sídlom Štúrova 1388/23A, 018 41 Dubnica nad Váhom.
    d) Organizačný poriadok Strednej odbornej školy, Ul. slovenských partizánov 1129/49, Považská Bystrica, so sídlom Ul. slovenských partizánov 1129/49, 017 01 Považská Bystrica.
    e) Organizačný poriadok Strednej odbornej školy, Ul. Falešníka 6, Prievidza, so sídlom Ul. Falešníka 6, 971 01 Prievidza.
    f) Organizačný poriadok Strednej odbornej školy, Vinohradnícka 8, Prievidza, so sídlom Vinohradnícka 8, 971 58 Prievidza.
  10. Návrhy na vyradenie stredných škôl a školských zariadení zo siete škôl a školských zariadení SR a zaradenie stredných škôl a školských zariadení do siete škôl a školských zariadení SR. Predkladá: Mgr. Duchová–pover. riadením odboru školstva
    a) Návrh na vyradenie Strednej odbornej školy, Svätoplukova 1463, Púchov zo siete škôl a školských zariadení SR a návrh na zaradenie učebného odboru do zoznamu študijných a učebných odborov Strednej odbornej školy, T. Vansovej 1054/45, Púchov.
    b) Návrh na vyradenie Strednej odbornej školy, Novomestská 153/7, Myjava a Strednej odbornej školy, M. Uhra 55/1, Myjava zo siete škôl a školských zariadení SR a návrh na zaradenie učebných odborov do zoznamu študijných a učebných odborov Strednej odbornej školy, Trokanova 3, Myjava.
    c) Návrh na vyradenie Strednej odbornej školy, Športovcov 341/2, Považská Bystrica zo siete škôl a školských zariadení SR a návrh na zaradenie učebných odborov do zoznamu študijných a učebných odborov Strednej odbornej školy, Športovcov 341/2, Považská Bystrica.
    d) Návrh na vyradenie Strednej odbornej školy, Partizánska cesta 76, Bánovce nad Bebravou zo siete škôl a školských zariadení SR a návrh na zaradenie učebných odborov do zoznamu študijných a učebných odborov Strednej odbornej školy Juraja Ribaya, Partizánska cesta 76, Bánovce nad Bebravou.
    e) Návrh na vyradenie Strednej odbornej školy, Trenčianska 7, Nové Mesto nad Váhom zo siete škôl a školských zariadení SR a návrh na zaradenie učebných odborov do zoznamu študijných a učebných odborov Strednej odbornej školy, Piešťanská 2262/80, Nové Mesto nad Váhom.
    f) Návrh na vyradenie organizačnej zložky s názvom Stredná priemyselná škola, Námestie SNP 5, Partizánske zo Spojenej školy, Námestie SNP 5, Partizánske, návrh na vyradenie Strednej odbornej školy, Námestie SNP 5, Partizánske zo siete škôl a školských zariadení SR a návrh na zaradenie študijných a učebných odborov do zoznamu Spojenej školy, Námestie SNP 5, Partizánske, organizačnej zložky Stredná odborná škola, Námestie SNP 5, Partizánske.
    g) Návrh na vyradenie Spojenej školy, T. Vansovej 32, Prievidza s organizačnými zložkami Stredná odborná škola, T. Vansovej 32, Prievidza a Stredná odborná škola, T. Vansovej 28, Prievidza a jej súčasti zo siete škôl a školských zariadení SR a návrh na zaradenie Strednej odbornej školy, T. Vansovej 32, Prievidza a jej súčasti do siete škôl a školských zariadení SR.
    h) Návrh na vyradenie Spojenej školy, Štúrova 1388/23 A, Dubnica nad Váhom s organizačnými zložkami Stredná odborná škola, Štúrova 1388/23 A, Dubnica nad Váhom a Stredná odborná škola, Štúrova 1388/23 A, Dubnica nad Váhom zo siete škôl a školských zariadení SR a návrh na zaradenie Strednej odbornej školy, Štúrova 1388/23 A, Dubnica nad Váhom do siete škôl a školských zariadení SR.
    ch) Návrh na vyradenie Spojenej školy, Farská 7, Bánovce nad Bebravou s organizačnými zložkami Stredná priemyselná škola, Farská 7, Bánovce nad Bebravou a Stredná odborná škola, Farská 7, Bánovce nad Bebravou a jej súčasti zo siete škôl a školských zariadení SR a návrh na zaradenie Strednej odbornej školy, Farská 7, Bánovce nad Bebravou a jej súčasti do siete škôl a školských zariadení SR.
    i) Návrh na vyradenie Spojenej školy, Lipová 8, Handlová s organizačnými zložkami Stredná odborná škola, Lipová 8, Handlová a Stredná priemyselná škola, Lipová 15, Handlová a jej súčastí zo siete škôl a školských zariadení SR a návrh na zaradenie Strednej odbornej školy, Lipová 8, Handlová a jej súčastí do siete škôl a školských zariadení SR.
    j) Návrh na vyradenie Spojenej školy, Staničná 4, Trenčín s organizačnými zložkami Stredná priemyselná škola stavebná Emila Belluša, Staničná 4, Trenčín, Stredná odborná škola, Staničná 4, Trenčín a Stredná odborná škola, Staničná 4, Trenčín zo siete škôl a školských zariadení SR a návrh na zaradenie Strednej odbornej školy stavebnej Emila Belluša, Staničná 4, Trenčín do siete škôl a školských zariadení SR.
    k) Návrh na vyradenie Spojenej školy, Veľkomoravská 14, Trenčín s organizačnými zložkami Stredná odborná škola podnikania, Veľkomoravská 14, Trenčín, Stredná odborná škola, Veľkomoravská 14, Trenčín a Stredná odborná škola, Veľkomoravská 14, Trenčín a jej súčasti zo siete škôl a školských zariadení SR a návrh na zaradenie Strednej odbornej školy podnikania, Veľkomoravská 14, Trenčín a jej súčasti do siete škôl a školských zariadení SR.
    l) Návrh na vyradenie Výdajnej školskej jedálne, Trokanova 3, Myjava, ktorá je súčasťou Strednej odbornej školy, Trokanova 3, Myjava s miestom prevádzkovania Gymnázium, Jablonská 301/5, Myjava zo siete škôl a školských zariadení SR a návrh na zaradenie Školskej jedálne, Jablonská 5, Myjava ako súčasti Gymnázia, Jablonská 5, Myjava do siete škôl a školských zariadení SR.
  11. Návrhy projektov na schválenie podania žiadosti o nenávratné finančné prostriedky v rámci programov EÚ.
    Predkladá: Mgr. Kotrhová–pover.ved.odd.strat.a progr.RR
  12. Operačný plán zimnej údržby ciest SC TSK pre zimné obdobie 2008/2009.
    Predkladá: Ing. Lališ - riaditeľ Správy ciest TSK
  13. Správa o zdravotníckych zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja za I. polrok 2008.
    Predkladá: Mgr. Štefíková, MPH–ved.odboru zdravot. a HF
  14. Návrh zakladateľa na voľbu členov orgánov Regionálnej rozvojovej agentúry Trenčianskeho samosprávneho kraja, nezisková organizácia so sídlom v Trenčíne.
    Predkladá: PaedDr. Jozef Božik - podpredseda TSK
  15. Voľba hlavného kontrolóra Trenčianskeho samosprávneho kraja.
    Predkladá: PaedDr. Jozef Božik - podpredseda TSK
  16. Interpelácie poslancov Zastupiteľstva TSK.
  17. Záver.
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK